pb connect

om MindManagerBettina och Mike

Sedan 1994 har Michael och Bettina Jetter arbetat med MindManager och utvecklat programmet som ett verktyg för visuellt tänkande genom att använda mindmapping - en metod som skapades av Tony Buzan på 70-talet. Deras efterforskningar visade att interna kommunikationsproblem ofta uppstår på grund av svårigheter att uttrycka ens tankar och idéer på ett korrekt och övertygande sätt.

Michael och Bettina upptäckte att sättet att arbeta med datorer ofta leder till en viss frustration när man skall förebereda presentationer, projektplaner eller bara fokusera en grupps arbete. Genom att utveckla MindManager, skapade man ett datorprogram som är mer intuitivt, icke-linjärt och "hjärnvänligt" att använda. Numera lever de i USA och arbetar på Mindjets huvudkontor.

Mindjet har idag över 200 000 registrerade användare över hela världen och kontor i USA, England och Tyskland.

Kuriosa: Lär mer om MindManager metoden av Michael Jetter från 1997.

Om programmet

Mindjet’s MindManager® är ett visualiseringsverktyg för brainstorming och planering som dessutom ökar din produktivitet och din kreativitet. Med MindManager kan du mer effektivt fånga, organisera och visualisera dina bästa idéer utan att behöva begränsa dem till linjära strukturer och listningar. Som ett digitalt alternativ till white boards och blädderblock, ökar MindManager produktiviteten genom att man förstår snabbare, tar bättre beslut och reducerar tidsåtgången vid möten. MindManagers visuella tekniker är intuitiva, enkla att använda och ger dig ett nytt perspektiv på ditt arbete. Du kommer omedelbart att brainstorma och arbeta mer effektivt när du kan använda en kreativ "mind management" teknik.

Litteratur

BringomDet finns en utmärkt bok om mindmapping på svenska av Björn Ringom: Mindmapping (ISBN 91-514-0218-1) 1988.

Finns att få tag på bl a Akademibokhandeln och är fortfarande aktuell!  

Mindmapping med MindManager
Artikel om Mindmapping med MindManager av Gösta Steneskog, PMC AB

Projektarbete om Mindmapping på Vårdvux
Läs om ett spännande projektarbete om MindManager på Komvux i Borås

Titta på massor av exempel av hos MindJets Map Gallery